Beatrice, en kämpande mamma till två ♡

ensamstående • mamma till två • student • vikarie • inredningstokig • shoppaholic • resor

Den vita dagen - ta ställning mot barnaga!

Publicerad 2010-06-30 11:21:48 i Intressanta tips,



Jag tar ställning mot barnaga den 1 juli!
(Texten är lånad och kopierad från tumadre)

Sedan den 1 juli 1979 har det varit förbjudet att slå barn i Sverige. Men i majoriteten av världens länder anses det fortfarande vara ok att slå, smiska, knuffa eller dra i håret – i alla fall så länge du gör det mot ett barn och kallar det uppfostran. Med andra ord försvarar många vuxna ett beteende mot barn som de aldrig skulle acceptera mot sig själva.

Vi kan vara stolta över vår lag mot aga, men det finns mycket arbete kvar även i Sverige. En undersökning från Linköpings universitet och landstinget i Sörmland visar att ett av sju barn utsatts för misshandel i hemmet. Och drygt 10 % av barnen som deltog i undersökningen har upplevt våld mellan de vuxna i sitt hem. Det är helt oacceptabelt! Alla barn, i hela världen, har rätt till en trygg uppväxt utan våld.

För att uppmärksamma alla de barn som far illa uppmanar Rädda Barnen alla att ta ställning mot barnaga genom att bära något vitt den 1 juli – en hatt, en tröja eller en enkel vit ros i knapphålet funkar bra.

Gör som jag – klä dig i vitt på torsdag!

Den vita dagen är ett enkelt och billigt sätt för alla att i en årligt återkommande manifestation visa sitt stöd FÖR barn och MOT våld.

Kommentarer

Postat av: TUMADRE

Publicerad 2010-07-01 06:29:02

Kikar in och påminner om eatt klä dig i något vitt idag!

Postat av: Noomi Gustafsson

Publicerad 2011-06-19 20:14:58

Hoppas du deltar i år med :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela