Beatrice, en kämpande mamma till två ♡

ensamstående • mamma till två • student • vikarie • inredningstokig • shoppaholic • resor

Laktosintolerans eller mjölkallergi?

Publicerad 2010-09-30 19:54:15 i Minnen, tankar & åsikter,

Stackars, stackars lilla älsklingen min! Han sover oroligt, gnäller och nästan gråter i sömnen. Fiser gör han också, något hemskt. Hjärtat mitt, jag hoppas det hjälper med att byta ut alla mjölkprodukter mot laktosfria produkter. Vi får ju helt enkelt testa oss fram, som vårdcentralen tipsade oss om.

Jag har sökt lite mer om det här med laktosintolerans och mjölkallergi, som sköterskan också sa att det kunde vara, men själv tycker jag att symtomen pekar mer åt att det skulle vara laktosintolerans faktiskt..


De vanligaste symtomen för laktosintolerans är:

√ gaser
√ lös avföring eller diarré
√ magknip
√ uppsvälld mage


Allt detta stämmer bra överrens med hur Devins mage mår..

Däremot om man får symtom som kräkningar, eksem, andningsbesvär och dålig viktuppgång så är det inte laktosintolerans utan antagligen en allergi mot komjölk, d.v.s mjölkallergi, vilket Devin inte lider av.

Kommentarer

Postat av: maria

Publicerad 2010-10-01 07:47:41

Hallå! Jag arbetar som förskollärare o möter barn med mjölkallergi dvs mjölkprotein och även de som är laktosintoleranta, samt att min dotter varit överkänslig mot mjölkprotein, så undrar du nåt så skriv en rad bara till mig. :)



Mjölkprotein brukar ofta ge förstoppad mage medan laktos ger lös mage.



Tips: testa laktosfri kost i 2 veckor och se om det blir nån förändring, blir det inte kan ni testa mjölkfri kost i ca 2 veckor och se om det ger resultat. Tänk på att det är tex mjölkprotein i flera kryddor, det tänker man inte på o det e viktigt att utesluta allt. Är ingen läkare men såhär fick vi göra med Ida för att förstå vad som var "fel" men hennes mage.



Kram kram



Postat av: Anonym

Publicerad 2010-10-03 14:57:36

Fast Sebastian hade bara de besvär som du skrev å de va mjölkellergi =) Men de kommer du ju märka om de fungerar att endast sluta med laktosprodukter =) När vi prövade tog de max 2 dagar innan vi märkte skillnad =) Hoppas de går bra iaf =)

Postat av: Anonym

Publicerad 2010-10-03 16:00:38

Enligt vår specialistläkare är det i princip aldrig små barn som blir lactosintolleranta utan det är mjölkproteinet de inte tål.

För vår dotter tog det ca fyra veckor innan vi märkte något resultat. Lycka till!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela