Grova tekakor med havregryn.
I dag ska det bakas här hemma medan sambon är iväg på innebandymatch. Bröd är nämligen något som går åt här hemma. Jag hittade ett spännande recept inne på en pojkmammas vardag's blogg som jag måste testa! :) Grova tekakor med havregryn. Verkar inte speciellt svårbakat heller. Jag har redan blandat mjölken och havregrynen och låtit blandningen stå och svälla i två timmar, så nu är det alldeles strax dags att börja med bakningen.
Ingredienser:
1 Liter mjölk
8 dl havregryn
175 gram smör
75 gram jäst
0,5 dl socker
2 Liter mjöl
1 tsk salt
2 dl riven ost
Häll mjölken över havregrynen och låt svälla i ca 2 timmar. Smält smöret och häll i. Rör ut jästen i sockret och blanda det i smeten. Mjölet, saltet och den rivna osten blandas i och arbetas till en smidig deg. Låt degen jäsa i 20 minuter. Degen bakas ut med kavel och stansas med ett runt mått ca 10 cm i diameter. Låt jäsa 30 minuter på plåten. Grädda i 225° i 10-12 minuter. Låt kallna. Brödet går bra att frysa in.
Ingredienser:
1 Liter mjölk
8 dl havregryn
175 gram smör
75 gram jäst
0,5 dl socker
2 Liter mjöl
1 tsk salt
2 dl riven ost
Häll mjölken över havregrynen och låt svälla i ca 2 timmar. Smält smöret och häll i. Rör ut jästen i sockret och blanda det i smeten. Mjölet, saltet och den rivna osten blandas i och arbetas till en smidig deg. Låt degen jäsa i 20 minuter. Degen bakas ut med kavel och stansas med ett runt mått ca 10 cm i diameter. Låt jäsa 30 minuter på plåten. Grädda i 225° i 10-12 minuter. Låt kallna. Brödet går bra att frysa in.