Leila's populära morotskaka
3 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1,5 tsk kanel
1 tsk kardemumma
0,5 tsk ingefära
1 nypa salt
1,5 dl solrosolja
4,5 dl rårivna morötter
Glasyr:
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
100 g philadelphiaost
skalet av en lime
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dom i smeten. Tillsätt oljan och morötterna. Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda ca 55 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska inte vara kladdig, prova med en sticka. Låt kakan svalna.
3. Vispa samman alla ingredienser till glasyren och bred den på kakan.
(Fotorna är tagna efter fikastunden, som ni säkert förstår,
och som ni ser så var kakan mycket populär!)