Ugnsbakad grötkaka med äpple, kanel och kardemumma
Nu är jag i gång med mina frukostar igen och testar på lite nya varianter. Receptet fann jag på denna underbara matbloggen, såklart! I dag blev jag så sugen på gröt efter att jag hade lämnat barnen på förskolan och hittade ett recept på grötkaka med äpple, kardemumma och kanel. MUMS! Gick ju knappast att motstå ;) Denna kakan fick det bli. En perfekt frukost innan ett pass på gymmet lite senare!

Ingredienser:
(Receptet är för 1 person)
1 dl havregryn
1 grovrivet äpple
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 tsk bakpulver
1/2 mosad banan
1 ägg
1. Blanda ihop allt och häll över i en ugnssäker skål.
2. Grädda i ugnen på 225° i ca 10-15 min. Den ska stelna men ändå vara lite krämig/lite kladdig i mitten.
3. Toppa med valfritt. Jag gjorde en röra på 1/2 dl kvarg och resten av bananen som var kvar.
Smaklig måltid!