Beatrice, en kämpande mamma till två ♡

ensamstående • mamma till två • student • vikarie • inredningstokig • shoppaholic • resor

Bus eller godis?

Publicerad 2008-10-30 13:15:18 i Vardagsliv,

Jobb, jobb, jobb - idag igen. Men det är kul. Jag har rensat i butiken så det står härliga till idag! Jag har slängt ut en massa gammalt och skrivit en helt ny inköpslista. Jag känner mig duktig!

Elin sitter just nu och spelar yatzi med sig själv.. kul (?) & Sofia kollar på tv, antar jag.

Sofia tycker inte att det är speciellt kul i butiken, och jag förstår henne. Det finns ju inte mycket att göra.. Men man försöker ju liva upp henne så gott det går. Sofia & jag gjorde små spöken på papper, som jag klippte ut och ska pynta med förut. Sånt tycker hon om - att pyssla och att få hjälpa till på alla möjliga sätt och vis. Hon är en praktisk liten pillmaja, precis som jag ;)

Hon har sovit hos mig och Tommy två nätter i rad nu, men i morgon är jag ledig, tack och lov! Då kan vi sova lite längre innan vi sätter igång med pyntet & städningen där hemma inför middagen på lördag. Tommy jobbar ju som vanligt, men jag har lovat att jag ska låta honom sova på lördag och själv ta hand om middagen och förberedelserna.

Phu.. Jag har en massa planerat inför helgen. Får se om jag hinner med allt imorgon, annars har jag en stund på lördag på mig också, som tur är. Middagen är inte förrän kl 16.00, men jag känner mig endå jättestressad!

Ska ut imorgon och handla hem det sista till middagen, sen måste jag hjälpa Sofia att hitta några halloweenkläder som hon ska ha när dem ska ut och busa på lördag kväll. Även jag måste fixa lite tuffa mystiska kläder som jag kan ha. Jag vet inte vad jag ska föreställa ännu, men det kommer jag nog på tids nog. Häxa kanske?

Vi får se vad det blir. Jag lovar att ni ska få veta, så fort jag själv kommit på något bra ;)
Annars får ni jättegärna komma med förslag! Allt är tacksamt välkommet!

Pyjamasparty

Publicerad 2008-10-28 10:14:26 i Vardagsliv,

Ikväll blir det mys & pyjamasparty med min syster. Kanske någon film & lite småplock till kvällsmaten också. Hon ska nämligen sova hos oss inatt & hon behöver heller inte gå till fritids imorgon! Elin följer säkert med hem en stund ikväll också och då blir det ju ännu mer myspys!Vi var hemma hos mig igår, jag & Elin och fixade det sista i lägenheten. Det blev riktigt bra - det ser nästan ut som ett hem nu ;) Vi ska bara finslipa det sista på fredag, då jag ska ha middag hemma för familjen och lite vänner på lördag.

Men det var inte allt. När vi möttes på Esplanaden på morgonen så gick vi omkring i butikerna och kikade lite. Som vanligt så kunde jag ju inte låta bli att handla, när jag väl har pengar. Haha. Fick syn på en jättesöt tröja inne på lindex, för bara 79,50! Det gick ju inte att motstå. Jag köpte också en "rosa-bandet" brosch som jag nu använder flitigt. :)

Det kom nyligen varor levererade till butiken, så jag har plockat & sprungit fram och tillbaka i butiken hela mogonen. Nu äntligen är det klart & allt står på sin plats, så jag passar på att skriva lite blogg. Dessutom så kan jag passa på när jag är ensam. Elin kommer senare, för hon skulle på möte nu på morgonen.

Jag fick ju tillfälle att jobba med Elin denna veckan, eftersom det hänt en del grejer inom familjen så kände Nao att hon behövde lite vila från arbetet tills vidare. Det tackar jag för, för jag arbetar mer än gärna med Elin!

Det är lugnt i butiken nu. Bara två kunder än så länge, men det kommer nog fler snart.
Dagen har ju knappt börjat ännu!
Har jag berättat att jag fått igång sims igen, på datorn?
Det har jag i alla fall, men jag spelar inte så mycket som jag trodde att jag skulle göra. Det är kul, inte inte lika kul som förut. Haha. Det går nog i perioder, som allt annat i mitt liv.

Här ser ni Maisan, hur hon har lagt sig till rätta bland alla mina sims-spel och håller mig sällskap medan jag installerar och grejar med datorn.

Åh, vad jag älskar min lilla sötnos!

Låt den rätte komma in

Publicerad 2008-10-26 15:53:07 i Intressanta tips,

Oskar är 12 år och mobbad. Hans sadistiska klasskamrater Conny, Martin och Andreas passerar alla gränser i pennalismen.


Oskar fantiserar om hämnd, om att ge igen. Om att vara stark, om att våga. Då står plötsligt en flicka i klätterställningen. En flicka i hans egen ålder som han aldrig sett förut. Hon heter Eli och är en motsägelsefull uppenbarelse - hennes kloka blick, hennes märkliga doft, att hon är så tunt klädd, så vanvårdad och mager och ändå så vacker. Men det är inte okomplicerat, Eli är inte som andra - hon kan inte vistas i solljus, hon äter inte mat och för att komma in i ett rum behöver hon bli inbjuden. Hon måste dricka människors blod för att leva. Hon är vampyr.


LÅT DEN RÄTTE KOMMA IN är en både våldsam och mycket romantisk historia som utspelar sig i Stockholmsförorten Blackeberg år 1982.


Denna filmen bara måste jag se!
Den verkar spännande & mystisk. Precis så som jag vill ha det!
Jag gillar ju vampyrfilmer, så även det är ett plus. ;)

Någon som vill hänga med på bio?

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela