Beatrice, en kämpande mamma till två ♡

ensamstående • mamma till två • student • vikarie • inredningstokig • shoppaholic • resor

På resande fot.

Publicerad 2015-04-24 19:18:55 i Barnen ♥, Devin ~ 3-6 år, Lili ~ 3-6 år, Minnen, Vardagsliv, tankar & åsikter,


Nu sitter vi på tåget mot Lund. Tågresa nummer två för dagen. Men än så länge har det gått rätt så bra. L har haft sina utbrott både innan och när vi klivit på tåget, och hennes mormor fick ta den kampen när vi skulle få henne att gå på toaletten på tåget. Men hon lyckades, tro det eller ej, hon lyckades! ;) Jag är imponerad.

D leker för tillfället med sin Buzz Lightyear-figur här bredvid mig och L tjatar hål i huvudet på sin mormor. Det lär vara två som är extremt trötta när vi väl kommer fram. Eller fyra...

Våra tidigare nattbesvär, hur går det egentligen?

Publicerad 2015-04-21 12:36:23 i Barnen ♥, Devin ~ 3-6 år, Hemma hos oss, Lili ~ 3-6 år,

Jag har ju tidigare nämnt att barnen sover dåligt och har mardrömmar, samt kissar ner sig flera gånger per natt. Kisserierna har bättrat sig enormt och nu för tiden sker nästan inga olyckor varken under dagen eller på natten för någon av barnen, det är bara L som enligt henne själv "råkar" kissa på sig när jag är hemma, men i nästan aldrig när hon är hemma hos sina far- eller morföräldrar, hemma hos någon annan eller med sin pappa. Knasunge ♡. Jag är trots det här väldigt nöjd med bådas framsteg!

Nätterna när det kommer till sömnen är dock den samma, oftast. Båda barnen kan vakna om nätterna och skrika rakt ut eller ligga och gråta och utropa ord som "nej!", "jag vill inte" eller "aahh"... Typ. Det låter hemskt och varken jag eller deras far förstår vad det handlar om. Lägger jag barnen intill mig och håller om dem eller kliar dem på ryggen brukar de lugna ner sig och somna om ganska fort. Någon som har eller har haft liknande problem med sina små där hemma?

Full fart mot framtiden!

Publicerad 2015-04-20 20:53:55 i Barnen ♥, Shopping & gåvor, Vardagsliv,

Andra terminen på högskolan är snart avklarad och jag har endast tre uppgifter kvar som ska genomföras. Bland annat en observationsrapport, en VFU-portfolio och en VFU-uppföljning.
 
Observationen inför observationsrapporten påbörjades idag och efter många om och men så kom jag fram till att observera ett barn och ta reda på hur det här barnet samspelar och fungerar i olika situationer, samt ta reda på mer om pedagogernas förhållningssätt till barnet, m.m... Låter det spännande? Jag hoppas i alla fall jag lyckas få ihop något bra utav mina funderingar och hela planen som jag har lagt upp. Jag har den här veckan på mig att observera och samla information till rapporten.
 
Förutom skolan så jag även skaffat mig ett extrajobb och jobb över sommaren, något som verkligen behövs om jag och barnen ska klara oss rent ekonomiskt i sommar! För en sak är säker och samtidigt ganska tragisk; mitt shoppingberoende är långt ifrån över! Men jag har inte givit upp för det. Life is hard, but if you live it right, it can be downright amazing! På tal om shopping förresten så gick dotterns jacka sönder i dag när vi kom till förskolan. Så typiskt! Dragkedjan ramlade av och gick inte få dit igen. Min morgon började alltså med shopping. Jag lyckades hitta en begagnad vårjacka från Villervalla på en av facebookloppisarna som jag är med i. En stjärnjacka i fint skick, som L tidigare har spanat in och nämnt att hon vill ha. Tala om tur i oturen egentligen! Förhoppningsvis hinner jag få hem jackan innan helgen då jag och barnen ska ut på äventyr.
 
 
Bye bye du gamla jacka och in med den nya inom en snar framtid!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela