Beatrice, en kämpande mamma till två ♡

ensamstående • mamma till två • student • vikarie • inredningstokig • shoppaholic • resor

Jag fortsätter att blicka framåt.

Publicerad 2015-01-05 09:04:00 i Bakning, recept & tips, Vardagsliv,

Ännu två nätter av en nedkissad säng (× 2!) och en vaken dotter som håller oss uppe halva nätterna. Jag hoppas verkligen att det bara är någon typ av fas som hon går igenom just nu och att det går över inom en snar framtid.
 
Jag har hemtenta på onsdag och det bästa vore ju om jag kunde få känna mig utvilad inför den, men det är ju knappast troligt... Det är ju en himla tur att barnen oftast är så góa och härliga som de är ändå! Jag får helt enkelt göra mitt bästa och hoppas på att jag slipper ännu en omtenta. Det räcker med en.
Fast å andra sidan så är jag rätt nöjd med mitt presterande hittills på högskolan. Jag har klarat mig igenom alla uppgifter och tentor utom tre och ska jag vara ärlig så trodde jag från början att jag skulle få det riktigt kämpigt att ta mig igenom studierna. Men icke. Jag ser fram emot ännu en termin som för mig närmare mitt drömyrke!

Jag behöver er hjälp.

Publicerad 2015-01-02 00:16:00 i Barnen ♥, Minnen, tankar & åsikter, Vardagsliv,

Jag vet att jag inte har varit aktiv här på bloggen alls den senaste tiden, men anledningen är att jag helt enkelt inte har haft lusten till att skriva. Det har varit fullt upp med annat. Jag har högskolan att tänka på och mina barn bland annat. Jag har i alla fall hållt min instagram uppdaterad under hela tiden med mängder av bilder, men på sistone så har jag faktiskt börjat sakna skrivandet också, samt era fina kommentarer och att dela med mig av olika tips och idéer...
 
Men just nu behöver jag er hjälp med barnen. De sover inte alls bra och vaknar titt som tätt på nätterna, vilket påverkar hela familjens sömn naturligtvis.
Båda två verkar ha ett stort behov av närhet och klarar inte av att somna på egen hand, utan att någon sitter bredvid dem och håller dem i handen. Vi har försökt, men varje gång vi går ut från rummet innan de har somnat så blir det kaos. Skrik, gråt och ilska till förbannelse. De väcker varandra och tillslut så sitter vi där med två ledsna, arga och övertrötta barn som totalvägrar att somna om. Vi har prövat metoden där vi bara lägger tillbaka barnen i sina sängar gång på gång och vi har även försökt förklara för barnen hur viktigt det är med sömn och att sova regelbundet. Ingenting tycks bita på våra två. Likaså när det handlar om att de vaknar mitt i natten och kommer in till oss. De far runt och för ljud ifrån sig och väcker resten av oss som ligger i rummet. Vi har prövat att lägga tillbaka dem i sina sängar som straff om de inte lyssnar på oss, men även här så använder de sig av sin ilska och höga stämma och låter oss inte sova när de väl har vaknat...
 
Så nu frågar jag er, kära läsare... Har ni några särskilda tips eller metoder som fungerar vid sådana här situationer?

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela