Beatrice, en kämpande mamma till två ♡

ensamstående • mamma till två • student • vikarie • inredningstokig • shoppaholic • resor

Dagens skridskoåkning

Publicerad 2016-02-20 13:45:57 i Barnen ♥, Vardagsliv,

Morgonen började lite smått kaosartat. Vi kommer till ishallen och upptäcker att skridskoskolan är inställd. Utan minsta information om det här till någon av oss andra som missade förra veckans åkning. En förtvivlad Lili börjar gråta när hon hör att hon inte får åka skridskor den här veckan heller, men, vilken tur vi har! Det visar sig nämligen att det i stället är allmän åkning i en av hallarna, så naturligtvis tar vi med henne dit och låter henne åka omkring på egen hand, som hon själv vill.

Jag slår en snabb signal till min pappa som är snäll och kommer förbi med mina skridskor, sedan ger jag mig ut på isen tillsammans med min dotter. Hon är lycklig, det verkligen skiner om hela hennes ansikte. Jag känner inombords hur känslan av tacksamhet bubblar upp inom mig. Jag är så tacksam över min lilla familj! ❤

När Lili efter någon timme bestämmer sig för att ta en paus i skridskoåkningen så snörar jag i stället på skridskorna på hennes bror som får chansen att åka en stund medan hans lillasyster får i sig en clementin. Han har blivit så duktig! Han berättade med glädje om allt han lärt sig och hur det går till på hockeyträningen. Jag känner mig så stolt över min prins! Över båda mina barn!


Efteråt åkte vi hem till min mamma och blev bjudna på lunch - panerad rödspätta med kall sås, ris, majs, ärtor, paprika och en god blandning av vitkål, morötter, äpple, salt, vitpeppar, citron, socker och olja. Yummie! 

Resten av dagen väntas mys och lek och senare är det melodifestivalen som gäller tillsammans med lite ost, kex, vindruvor och rött vin.

Besök på brandstationen x 2

Publicerad 2016-02-18 15:55:11 i Barnen ♥, Vardagsliv,

Både i går och i dag besökte vi brandstationen, jag och barnen. Det var en upplevelse som barnen sent lär glömma! 

De fick bland annat undersöka en brandbil, klättra på klätterväggen, ro på roddmaskinerna (och de rodde på som bara den! Tre gånger var rodde de mot varandra och tävlade om vem som kom först i mål. En rejäl träning för både armar och ben!) de fick prova på slangbowling (vilket innebar att försöka slå ner bowlingkäglorna med en ihoprullad brandslang) och spruta med en vattenslang. Vi blev dessutom bjudna på korv och festis, samt kaffe och kaka. Två mycket intressanta och roliga besök för både mig och barnen! 

Devin var frågvis och frågade brandmännen om deras utrustning och hur brandbilen fungerar, med mera. Hans nya framtida yrke är såklart att bli brandman just nu ;)

Mammas kusins dotter

Publicerad 2016-02-17 20:15:02 i Vardagsliv,

Jag fick plötsligt ett oväntat meddelande på facebook igår. Det var ett meddelande från min syssling som jag inte har träffat på över 20 år. Ett meddelande där det stod att hon åkte förbi staden där jag bor och hon undrade om jag hade tid att träffas och ta en fika. Jösses ja, har man inte setts på över 20 år och äntligen får en chans att ses så tar man ju den, eller hur? 20 år är lång tid och jag minns knappt den senaste gången vi sågs. Vi hade så mycket att tala om och mycket att ta igen! 

Men jag kan erkänna att det var rätt pirrigt i magen minuterna innan vi träffades. Tankarna hann rusa iväg och osäkerheten höll på att ta över, men jag lyckades tygla dem! Tack för att du tänkte på mig och tog dig tid att stanna en stund. Nästa gång är det min tur att komma och våldgästa er ;)

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela