Beatrice, en kämpande mamma till två ♡

ensamstående • mamma till två • student • vikarie • inredningstokig • shoppaholic • resor

Dagens lunch:

Publicerad 2010-06-30 13:05:24 i Barnmat (tips & recept),

I dag serverades det fisk här hemma till lilleman. Jag är glad över att han äter fisk och tycker om det så mycket som han gör! (Till skillnad från hans far som däremot knappt äter fisk alls.)
Jag använde mig av:
hälleflundrafilé
palsternacka
vitpeppar
paprika
ärtor
mjölk
vetemjöl
ingefära

Jag la i hälleflundran tillsammans med den tärnade palsternackan och vitpepparn i en kastrull med endast lite vatten. Detta lät jag sedan koka upp, med lock, och lät det sedan stå och småkoka ett tag på plattan tills fisken blivit klar och palsternackan mjuknat. Därefter la jag ur fisken på en tallrik brevid spisen. I stället la jag i paprikan och ärtorna tillsammans med mjölken i kastrullen.

Dags för redningen till såsen. Då blandar du vetemjölet med lite vatten och rör i det i såsen. Låt det koka upp och småkoka några minuter på plattan så såsen tjocknar. Ha därefter i ingefäran.

Till detta serverade jag ris.

Den vita dagen - ta ställning mot barnaga!

Publicerad 2010-06-30 11:21:48 i Intressanta tips,Jag tar ställning mot barnaga den 1 juli!
(Texten är lånad och kopierad från tumadre)

Sedan den 1 juli 1979 har det varit förbjudet att slå barn i Sverige. Men i majoriteten av världens länder anses det fortfarande vara ok att slå, smiska, knuffa eller dra i håret – i alla fall så länge du gör det mot ett barn och kallar det uppfostran. Med andra ord försvarar många vuxna ett beteende mot barn som de aldrig skulle acceptera mot sig själva.

Vi kan vara stolta över vår lag mot aga, men det finns mycket arbete kvar även i Sverige. En undersökning från Linköpings universitet och landstinget i Sörmland visar att ett av sju barn utsatts för misshandel i hemmet. Och drygt 10 % av barnen som deltog i undersökningen har upplevt våld mellan de vuxna i sitt hem. Det är helt oacceptabelt! Alla barn, i hela världen, har rätt till en trygg uppväxt utan våld.

För att uppmärksamma alla de barn som far illa uppmanar Rädda Barnen alla att ta ställning mot barnaga genom att bära något vitt den 1 juli – en hatt, en tröja eller en enkel vit ros i knapphålet funkar bra.

Gör som jag – klä dig i vitt på torsdag!

Den vita dagen är ett enkelt och billigt sätt för alla att i en årligt återkommande manifestation visa sitt stöd FÖR barn och MOT våld.

Yes, lite lite ;)

Publicerad 2010-06-29 20:56:41 i Vardagsliv,

Äntligen så kan jag skryta om att jag fått iaf lite färg av solen! ;)
Jag har nämligen varit på stranden hela dagen från klockan 12 till 16 i dag tillsammans med Devin, min far & lillasyster Sofia. Underbart har det varit! Jag har även doppat mig tre gånger i det kalla vattnet, något som är otroligt för att vara jag. Vanligtvis är jag värsta badkrukan! Men kul har vi haft.

 


Vi fick besök av en haltande men kaxig and som försökte stjäla Devins
banan när han satt och mumsade i mitt knä.
Närgången var den minsann! Lite läskigt måste jag erkänna!


Sofia fick följa med mig & Devin hem en stund efter strandvisiten. Pappa/morfar skulle iväg och fixa några ärenden och ville inte lämna Sofia ensam hemma så hon fick följa med hem till oss och busa några timmar. Hon och Devin leker ju så bra ihop, det är verkligen mysigt att se! Vi har gjort pappersfigurer, pappershattar och läst sagor som vi hittade på en hemsida på internet. Alltid hittar vi på något nytt när vi ses, jag & flisan :)Till Devin gjorde hon en superfin hatt som han ska ha som skydd mot
den starka solen nu i sommar, haha!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela