Beatrice, en kämpande mamma till två ♡

ensamstående • mamma till två • student • vikarie • inredningstokig • shoppaholic • resor

Lika stolt nu som då!

Publicerad 2014-08-31 10:30:00 i Barnen ♥, Lili ~ 3-6 år, Vardagsliv,

Jag minns så väl första gången då Devin lyckades kissa ut en liten stråle med kiss ner i pottan, vad lycklig han blev och samtidigt lite förvånad. Det tog tid att få honom blöjfri och helt blöjfri är han fortfarande inte då han gärna använder blöja om nätterna för att slippa vakna i en nerkissad säng.
Nu är det i stället hans systers tur att också avvänjas vid dessa dyra men bekväma blöjor. Och hon är på god väg, för för första gången någonsin så lyckades hon i morse kissa ut en liten stråle med kiss i toaletten och gissa om hon blev lycklig! (För att inte tala om hennes mamma!) Äntligen! Som vi har kämpat.
Hon sitter ju ofta på toaletten eller pottan, och hon sätter sig där frivilligt, men aldrig har hon fått ut någonting. Det har alltid slutat med att kisset kommit en stund efteråt, när hon leker som bäst och kanske inte hinner reagera på att hon faktiskt är kissnödig. Men nu så! Övning ger färdighet.

Vilken natt!

Publicerad 2014-08-25 09:27:12 i Hemma hos oss, Vardagsliv,

Jag & dottern har precis ätit upp vår frukost, medan grabbarna fortfarande ligger i sängen och snarkar. Och inte så konstigt kanske då sambon igår kväll for in till akuten för att bli sittande där hela natten. Själv var jag kvar hemma med barnen såklart och ingen av oss har direkt sovit bra. *gäsp*
 
Jag har vaknat av minsta ljud under natten och har varje gång kikat bredvid mig om T kommit hem. Och Lili som somnade redan runt klockan fem igår vaknade såklart i natt vid klockan tre igen och samtidigt, när jag upptäckte att T fortfarande inte hade kommit hem då, så kunde jag inte vänta längre utan valde att ringa till sjukhuset för att ta reda på lite mer om T's tillstånd, då hans telefon hade dött totalt och inte gick att få tag på. Och det tog en bra stund att få Lili att somna om igen efteråt.
 
Klockan sex i morse så kom han hem, sönderstucken i händerna och med värktabletter medskickade hem som ska hjälpa honom att linda smärtan tills han är helt läkt... Så i dag lär han ligga nedbäddad resten av dagen, så han får en chans att vila ut ordentligt inför arbetsdagen i morgon. Jösses ja, vilken natt! Och sonen som jag trodde sov bäst av oss allesammans i natt sover fortfarande, tätt intill sin pappa inne i sovrummet. Det händer inte ofta... ❤

Årets första (och sista?) svamp-plockning!

Publicerad 2014-08-24 22:18:35 i Minnen, tankar & åsikter, Vardagsliv,

Redan vid klockan nio i morse så hämtade min far upp mig och gissa om jag var taggad! Jag var till och med så taggad att jag inte tänkte mig för utan gick rätt in i sovrummet och väckte min sambo som sov så gott och hade tänkt ta en lååång sovmorgon denna dag, då båda barnen sov borta under natten som var. Haha. Förlåt älskling!
 
...Inte en enda gång i år har jag varit ute i skogen och plockat kantareller faktiskt så i går när min far frågade om jag skulle med så tvekade jag inte överhuvudtaget på att tacka ja!
 
Jag gick där i skogen och höll ett vakande öga på min far och hans fru för att slippa tappa bort dem, samtidigt som jag noggrant kikade efter kantareller, men trots detta så lyckades jag komma ifrån de båda två och stod ett tag helt förvirrad och smått panikslagen över att inte ha en aning om åt vilket håll jag skulle gå för att komma tillbaka till bilen där vi parkerade den. Överallt runtomkring mig så såg ju allt likadant ut... Jag försökte ignorera paniken som for upp inom mig och visste att jag på ett eller annat vis skulle hitta tillbaka, tids nog. Så jag fortsatte att gå och leta kantareller.
 
 
Plötsligt så ser jag någon en bit längre fram. Jag rusar fram till personen och ser till min glädje att det är pappas fru! ...Efter denna upplevelse så var jag sedan extra noga med att hålla mig i närheten av min far eller hans fru hela tiden tills vi åkte hem, och nästa gång jag är ute i skogen så ska jag banne mig slå på GPS:en så att jag utan problem kan hitta tillbaka till vår startpunkt!
 
Och kantareller det fick jag med mig en hel del hem som vi bland annat använde i vår köttgryta som lagades till middag. Supergott!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela