Beatrice, en kämpande mamma till två ♡

ensamstående • mamma till två • student • vikarie • inredningstokig • shoppaholic • resor

Laktosintolerans eller mjölkallergi?

Publicerad 2010-09-30 19:54:15 i Minnen, tankar & åsikter,

Stackars, stackars lilla älsklingen min! Han sover oroligt, gnäller och nästan gråter i sömnen. Fiser gör han också, något hemskt. Hjärtat mitt, jag hoppas det hjälper med att byta ut alla mjölkprodukter mot laktosfria produkter. Vi får ju helt enkelt testa oss fram, som vårdcentralen tipsade oss om.

Jag har sökt lite mer om det här med laktosintolerans och mjölkallergi, som sköterskan också sa att det kunde vara, men själv tycker jag att symtomen pekar mer åt att det skulle vara laktosintolerans faktiskt..


De vanligaste symtomen för laktosintolerans är:

√ gaser
√ lös avföring eller diarré
√ magknip
√ uppsvälld mage


Allt detta stämmer bra överrens med hur Devins mage mår..

Däremot om man får symtom som kräkningar, eksem, andningsbesvär och dålig viktuppgång så är det inte laktosintolerans utan antagligen en allergi mot komjölk, d.v.s mjölkallergi, vilket Devin inte lider av.

Laktosintolerans, maybe.

Publicerad 2010-09-30 13:48:37 i Minnen, tankar & åsikter,

Pratade med vårdcentralen tidigare i dag angående Devins känsliga mage. Hans magknip måste upphöra, det är ju synd om honom när han får så ont att han inte kan sova om nätterna..

Precis som vi trodde så misstänker även sköterskan att det kan vara laktosen som lurar i och med att symtomen stämmer överrens med Devins knasiga mage. Devin har nämligen ganska länge haft gaser i magen, diarré, magknip & uppsvälld mage. Sköterskan rådde oss till att ta bort den vanliga mjölken och i stället testa laktosfri mjölk och yoghurt för att se om det blir bättre. Dyrt, suckade min sambo när han hörde detta, men vad gör man inte för sitt lilla hjärta? Nu återstår det bara att se om hans nya kost fungerar..

Börjar han bli sjuk..?

Publicerad 2010-09-30 11:11:37 i Devin ~ 1-3 år,Ger jag inte Devin all min uppmärksamhet för tillfället så kryper han fram till mig och lägger min hand på hans huvud. Tar jag bort handen blir det gnäll och han lägger tillbaka handen på huvudet. Jag tänkte först att han kanske ville visa mig något, säga att han hade ont i huvudet eller liknande, så jag tog tempen på honom för säkerhetsskull. Nej, ingen feber tack och lov. Tempen stannade på 37,5°. Kanske är han trött? Nej, han vill inte sova, han bara bökar runt i sängen och snurrar omkring. Han vill nog helt enkelt bara ha mammas uppmärksamhet och närhet så nu blir det mys i soffan med massa pussar och kramar! :)

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela