Beatrice, en kämpande mamma till två ♡

ensamstående • mamma till två • student • vikarie • inredningstokig • shoppaholic • resor

Jag förstår inte..

Publicerad 2009-04-30 09:41:59 i Graviditeten med Devin,

Nu känns det som rätt tillfälle att ta kontakt med försäkringskassan och ansöka om föräldrapenning och sånt. Dessvärre så förstår jag inte hur jag ska gå tillväga. Jag har ringt till dem på försäkringskassan, men man blir tillsagd att skriva in barnets personnummer. Det har jag ju inte! Jag har ju inte ens fött mitt barn ännu!

Jag vill kunna ta ut min föräldrapenning någon månad innan den lill* föds, och vad jag har hört så ska man kunna göra det, men hur? Älskling ska försöka komma hem tidigare idag så vi kan åka till försäkringskassan och tala med dem, öga mot öga. Jag tror det är enklare så.

Ska det verkligen vara så svårt att ansöka om föräldrapenning? Jisses. Visst, jag kanske är tidigt ute, men efter vad jag har förstått och hört så är försäkringskassan extremt sega, så jag antar att det är bäst att vara ute i god tid!

Ekologiskt ska det va´

Publicerad 2009-04-28 17:37:32 i Vardagsliv,

Var inne på tekompaniet och skulle beställa hem lite te men det visade sig inte vara så billigt som jag trodde. 59:- i frakt tar dem och jag tyckte att det var lite väl mycket. 50 stycken tepåsar för 109:-? Nej tack. Då står jag över med tehandeln och nöjer mig med mina "billiga" icke-eko-téer där hemma.. Måste ju tänka lite ekonomiskt. Min ekonomi tillåter inte att jag shoppar så mycket som jag annars brukar göra, speciellt inte nu när jag inte har någon fast inkomst..

Födelsedag!

Publicerad 2009-04-28 09:16:23 i Vardagsliv,

Idag fyller min mor, Elin & Carl år! STORT grattis till er allesammans!
Hoppas att dagen blir underbar :)

Elin firade vi i lördags, det var storkalas hemma hos henne och Tobbe. (Dem hade slagit ihop hennes födelsedag, Tobbes födelsedag & inflyttningen i samma kalas!) Vi hade jättemysigt i det vackra vädret, med massa skratt & god mat.   
   

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela