Beatrice, en kämpande mamma till två ♡

ensamstående • mamma till två • student • vikarie • inredningstokig • shoppaholic • resor

Känslan av att bära något levande

Publicerad 2009-01-23 09:46:41 i Graviditeten med Devin,

Åh, äntligen hände det där som min mor talat om så länge. Det hände igår kväll. Vi låg i sängen och tanken var att vi skulle sova, men jag kunde inte tänka på annat än det som min mor talat om i drygt två veckor - att det är nu man kan känna barnet, om man har tur.

Klockan var runt 23.45 och min sambo hade lagt sitt ben över mig och det var då det hände. Vi kunde för första gången, ganska väl måste jag erkänna, känna hur det "sparkade" till i magen på mig. Det går inte att förklara riktigt, men när jag låg där och var nära på att falla i sömn, samtidigt som jag koncentrerade mig på vad som hände inne i magen så var det som om barnet sparkade. Det var inte alls det där lilla "yngel-fjutt-grejen" som mor talat om utan detta kändes verkligt. Och vi kände sparken ganska väl som sagt.

Eftersom min sambo låg med benet över magen så fick han uppleva hela händelsen, inte precis lika tydligt som jag, men han kände hur det sparkade till på hans ben en aning. Han undrade var som precis hänt och jag förklarade att det måste ha varit barnet vi kände. Han blev nästan tårögd när jag berättade det. Hans lyckliga, men frågande ansiktsuttryck som han hade just då går inte att beskriva, men jag gissar på att det var i just det ögonblicket som han insåg att allt är på riktigt. Det var då som han med ens förstod att hans dröm om att få bli pappa är inte långt ifrån att äntligen bli sann.

Mor & dotter-tid

Publicerad 2009-01-21 12:00:28 i Vardagsliv,

Mor slutar tidigt idag, så nu ska jag kolla upp en buss och åka in till stan och möta henne. Det blir nog lunch och shopping därefter :) Härligt! Jag måste hitta tyg till textilen. Har egentligen textil idag, men som sagt, jag tar denna tiden till att leta upp material istället.

Wei! Äntligen har dem kommit någonvart. Badrummet är nästan klart. Dem förväntas vara klara i början av nästa vecka. Förhoppningsvis. Man vet ju aldrig vad som kan hända.. Hittills har det dragit ut på tiden så in i..!

Nej, nu måste jag göra mig iordning och sticka iväg till stan :) Ciao!

Frukost

Publicerad 2009-01-19 12:38:38 i Matlagning, recept,

Nu sitter jag och äter frukost. Har inte orkat tillaga något förrän nu..
Vi har ganska tomt här hemma nu, så det fick bli det som fanns hemma.

Min frukost består av:
- två kokta ägg med kaviar
- mannagrynsgröt
- en smörgås med smör på

Det är ju alltid något :) Och mätt blir man.

Fick besök förut av Tommy, min älskling. Han var hemma en snabbis under lunchen.
Han skällde på mig lite för att jag inte ätit någon frukost förrän nu, men jag var ju inte hungrig..
Jag har hållt på och tvätta, städa och plugga här hemma. Fullt upp med andra ord. :P

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela