Beatrice, en kämpande mamma till två ♡

ensamstående • mamma till två • student • vikarie • inredningstokig • shoppaholic • resor

Jag behöver er hjälp.

Publicerad 2015-01-02 00:16:00 i Barnen ♥, Minnen, tankar & åsikter, Vardagsliv,

Jag vet att jag inte har varit aktiv här på bloggen alls den senaste tiden, men anledningen är att jag helt enkelt inte har haft lusten till att skriva. Det har varit fullt upp med annat. Jag har högskolan att tänka på och mina barn bland annat. Jag har i alla fall hållt min instagram uppdaterad under hela tiden med mängder av bilder, men på sistone så har jag faktiskt börjat sakna skrivandet också, samt era fina kommentarer och att dela med mig av olika tips och idéer...
 
Men just nu behöver jag er hjälp med barnen. De sover inte alls bra och vaknar titt som tätt på nätterna, vilket påverkar hela familjens sömn naturligtvis.
Båda två verkar ha ett stort behov av närhet och klarar inte av att somna på egen hand, utan att någon sitter bredvid dem och håller dem i handen. Vi har försökt, men varje gång vi går ut från rummet innan de har somnat så blir det kaos. Skrik, gråt och ilska till förbannelse. De väcker varandra och tillslut så sitter vi där med två ledsna, arga och övertrötta barn som totalvägrar att somna om. Vi har prövat metoden där vi bara lägger tillbaka barnen i sina sängar gång på gång och vi har även försökt förklara för barnen hur viktigt det är med sömn och att sova regelbundet. Ingenting tycks bita på våra två. Likaså när det handlar om att de vaknar mitt i natten och kommer in till oss. De far runt och för ljud ifrån sig och väcker resten av oss som ligger i rummet. Vi har prövat att lägga tillbaka dem i sina sängar som straff om de inte lyssnar på oss, men även här så använder de sig av sin ilska och höga stämma och låter oss inte sova när de väl har vaknat...
 
Så nu frågar jag er, kära läsare... Har ni några särskilda tips eller metoder som fungerar vid sådana här situationer?

Kommentarer

Postat av: Sussi - Livet i söder!

Publicerad 2015-01-03 02:47:37

Fy vad jobbigt! =( Våra vaknar mycket i sina sängar ibland, och får då ligga hos oss, men det låter ju som ni provat det och det inte fungerar. Hoppas ni får ordning på det, har tyvärr inga bra tips.

Postat av: Tess

Publicerad 2015-01-07 00:12:26

Jag har tyvärr inga tips som ni inte redan provat. När vårt barn inte kan sova så brukar han komma till oss och somnar då emellan oss. Där ligger han lugn sen. Får hoppas det bara är en fas för era barn så ni kan sova lugnt snart :-)

Postat av: sandra

Publicerad 2015-01-14 10:24:50

Ha ni testat någon liten lampa eller något att ha tänd under natten?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela